sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Treeniä, koulutusta & WT-koe

Perjantaina otin aika rauhallisesti, jotta jalkani sais huilia. Muutoin koirat saivat pitää vapaapäivän, mutta sen verran tein, että kävin Lucan kanssa vähän kävelemässä tuolla kentällä. Otettiin pikkupätkä hihnakävelyä/seuraamista. Ihan hyvin se menee, mitä nyt välillä pomppii.

Tein sille ekan kerran pihalle 3 pallon haun tuohon etupihan nurmikolle. Meni loistavasti, ainoastaan siitä alan kohta olla huolissani, kun palauttaa hyvin, sitten alkaa pyöriä siinä ympärillä, käväisee kauempana ja tulee takas. En tiä kauanko tätä jatkuis, mutta oon jossain vaihees napannut aina sen kiinni ja sitten silitellyt sitä.

Lauantaina oli aika kiirus päivä. Menin Millan kanssa aamulla WT-koulutukseen, joka kesti koko aamupäivän. Kovin paljoa ei ehditty tehdä, mutta aika tehokasta treeniä oli kuitenkin. Lähinnä treenattiin linjaa+linjaa&häiriötä. Eli eka tehtiin semmoseen kumpareeseen palloilla lähihaku. Ihan ok. Sen jälkeen vietiin koirien kans kumpareen taakse damit, ja lähetyspaikka sama kuin äskeiseen lähihakuun. Nyt ideana oli saada koira tuon kumpareen yli sinne taakse. Tämäkin tais mennä vielä ihan ok. Tän jälkeen otettiin niin, että vietiin damit sinne taakse, ja pallot siihen kumpareeseen. Ideana oli ottaa pallo eka pois ja sen jälkeen sinne taa. Nyt tais olla jo vaikeaa saada Milla pysähtymään kumpareeseen, enkä tainnut ekalla kerralla saadakaan. Vein damin uusiksi, näytin pallon, ja uusiksi koko juttu. Ihan ok. Nyt lisättiin häiriötä mukaan. Damit edelleen takana, ja vasemmalle tuli markkeerausheitto, joka heitettiin ja katottiin eka, sen jälkeen käännyttiin linjan suuntaan, ennen kääntöä/heti heiton jälkeen sanoin ei, jolloin Milla tiesi, ettei sitä haeta vielä. Linja taakse, kumpareen kohdalla/vähän sitä ennen vahvistuskäsky eteen. Luovutus ja sitten heittodami pois eteenkäskyllä. Tuli puhetta siitä, millä käskyllä tuo otetaan, ja ohjeeksi saatiin, että jos heitetään ja saa heti hakea, käsky hae, mutta jos välissä tapahtuu jotain, esim. nyt se linja, on käsky eteen. Lisäksi otettiin tiellä vielä vasemman ja oikean käden käyttöä eteen-lähetyksessä (siis taaksepäin) ja samalla sitä, että jos koira on mennyt liian pitkälle, miten sen saa ettimään edestä lähihakupiipillä. Tuo meni ihan hyvin. Totesin kuitenkin taas, että pillikuuliaisuus on kadonnut ihan jonnekin. Huono homma.

Milla kotia, ja jätettiin koirat kotiin yksin muutamaksi tunniksi. Oli Suvin valmistujaispippalot. Jotain ne oli täällä taas häärännyt, kaikki läähätti ja oli kuumissaan. Kait ne sitten oli huutanut täällä vaikka kuinka. Vietiin niitä sitten vielä uimaan. Heittelin Millalle palloja aika paljon, ja tuli sitten vasta mieleen, että tulikohan heiteltyä liikaa. Tarkoitus oli ottaa sen kanssa samalla maalla pillipysäytyksiä, mutta unohdin. Ronjakin uiskenteli aina Millan perässä pallolle, ja saipa sekin muutaman kerran noutaa pallon. Lucakin uskalsi pienen matka uiskennella hakemaan palloa. Aina kun se otti palloa suuhunsa, se "upotti" samalla päänsä. Mutta eipä se oikein tuosta piitannut. Eiköhän se tästä saada ihan hyvin uimaan vielä.

Sunnuntaina oli Millan kanssa vuorossa WT-koe. Eipä mennyt häävisti. Mokasin itte ekan rastin aika pahasti, kun en markkeerannut heittoja. Miten sitten ohjaan ja autan koiraa, kun en itte tiedä missä damit on? Kyllä otti päähän ja ottaa vieläkin.

Eli osallistujat jaettiin kahtia, toiselle tuomarille meni alokasluokkalaiset ja toiselle avo-/voiluokkalaiset. Kummallakin tuomarilla oli kaksi rastia ja sitten vaihdettiin. Eka rasti meillä oli kakkosmarkkeeraus semmoseen alkavaan koivikkoon, missä oli siellä täällä isompia koivuja ja pajupusikoita. Yritin huolehtia vain siitä, että Milla näkee heitot, enkä sitten hoksannut itte kattoa ollenkaan. Eka heitto tuli oikealle, ja se oli tosi lyhyt. Milla varmaan näki vilahduksen vain damista, mutta ilmeisesti se oli tarkoituskin. Toinen heitto olikin sitten korkea ja kauemmas. Itte sai päättää järjestyksen. Milla lähti viimeksi heitetylle eka, mutta markkeeras heiton liian lyhyeksi. No, välillä se jo kävi siellä toisellakin heitolla päin, tai se tais olla jo aika lopussa, kun sitten meidän rasti loppui tuohon. Milla oli aika lähellä ekaa damia käynyt, ja jos olisin tienny missä on, olisin voinu saada sen ohjattua sinne. Mutta ei kun ei. Ei kuiteskaan ollu kovin motivaatiota enää tuon jälkeen.

Toinen rasti oli kans aika vaikea. Siinä oli semmonen lähihakualue, johon eka ammuttiin pari laukausta damipyssyllä, samalla heitettiin 2 tai 3 damia. Tuolta oli tarkoitus hakea ensin 1 dami. Sitten meille oli laitettu pellolle, keskelle ei mitään, koivunrisu pystyyn, ja siellä maassa muutama dami. Kulma tuohon lähihakuun hyä jos 45 astetta. Eli seuraavaksi olis pitänyt saada koira ohjattua tuonne risulle ja sieltä dami ylös. Ja vielä viimeiseksi tuolta lähihakualueelta 1 dami pois. Tässä meillä olis viimeistään tyssännyt. Mutta tuossakin yritin saada sitä joo/ei-juttua, mutta ei oikein tehonnut. Oli tosi vaikea saada Millaa kääntämään edes katsetta pois tuosta lähihausta. Mutta siinä olis voinut lähettää koira ihan reilusti 90 asteen kulmassa pois tuosta lähihausta, se olis kuitenkin vetänyt. Eli jos olis saanut korian tarpeeksi kauas, olis se saattanut saada hajun. No, se siitä. Täytynee ottaa tommonenkin suunnitelmiin.

Kolmas rasti oli semmonen, mitä eilen treenattiin, takadami tosin lyhyemmällä matkalla. Lisäksi oli muiden luokkien damienhajuja häiriönä. Kumpareen taa tuli markkeerausheitto, joka otettiin eka pois. 30 m tuosta kumpareesta oli ohjausdami, johon koiraa ei olisi saanut päästää. Mulla oli hyvä suunnitelma, että annan lähihakupillityksen kumpareella, mutta olin ihan liian myöhässä pillitykseni kans, ja Milla pääsi ojan yli ja siellä liian pitkälle, joten haki sitten sen ohjausdamin. Kolmas 0 kasassa. Otin sitten tavoitteeksi saada joka rastilta 0, ei täyttynyt.

Viimeinen rasti oli ihan vain 1-markkeeraus sellaiseen "rakoon", joka oli pusikon keskellä ja siinä meni semmonen 3 metriä leveä ojakin, ja heitto tuli sen ojan taa. Tämä meni tosi hienosti, itte taas vaan tein turhaa pillitystä. Koiralla oli varmaan dami jo suussa, kun annoin lähihakupillitystä. Eli tästä me nyt sitten saatiin pisteitä, peräti 19! Niinpä. Miten voi sitten mokata jonkun kakkosen???? Tai no, ihan helposti, kun niitä otettu nyt ehkä 2 kertaa.

Mutta en tiä miksi mä nyt otin itte niin kierroksia esim. seuraamisesta, kun Milla suht hyvin seuras. En tiä, ehkä se on se yleisön paine, kun tietää, että iso joukko on kattomas. Mut ihan maassa oon taas...

Kotona tein takapihalle Lucalle paukkunoutoja pallolla. Kyllä se innostui aika kovin. Olin itte tuossa ovella ja nappasin sen aina kiinni. Yksi heitto meni tosi vaikeaan paikkaan, nimittäin tuohon kaivon reunalla oleviin pitkiin heiniin. Hyvin käytti nenäänsä kuitenkin. Viimeisen luovutuksen otin sitten niin, että istuin tuossa kynnyksellä, silloin tuli ihan syliin. Eli ehkä mä sitten vielä oon kyykyssä tai istun kun Luca palauttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti