tiistai 5. toukokuuta 2009

Linjaa, linjaa

Tänään oli vaihteeksi vuorossa Millan kanssa nometreenit. Treeneissä keskityttiin pääasiassa motivoituihin linjoihin. Oltiin kaverin kanssa, ja tehtiin parityönä.

Oltiin pellolla, jossa oli toisessa reunassa kivikasa/heinäpyöröpaaleja ja pajua. Tämä paikka oli tien vieressä. Tähän tehtiin yksi muistipaikka, eli vietiin 4 damia tähän koirien kanssa. Palattiin takaisin keskikohtaan. Seuraava muistipaikka oli tien toisella puolella, tuosta edellisestä paikasta melkein n. 90 asteen kulmassa. Eli koiran täytyi mennä ohi ladon kulman, tien yli ja pikku nyppylän takana oli damit, joita vietiin taas 4 kpl.

Milla otti eka tuon tien ylityksen, meni ok muutoin, mutta vaihtoi varmaan 2-3 kertaa. Ei hyvä tuo vaihtelu, linja hyvä. Matka n. 60 m. Kaverin koira haki sitten sieltä ekasta muistipaikasta. Sen jälkeen vaihdettiin paikkoja eli Milla haki sieltä ekasta muistipaikasta, ei ongelmia, paitsi vaihto ehkä kerran. Matka jotain 120 m.

Tämän jälkeen vietiin ihan vastakkaiseen pellon päähän, sellaisen ison maakasan päälle 4 damia. Palattiin lähetyspaikalle, otettiin kumpikin 1 dami pois. Tämä meni hyvin. Vähän pelotti, ettei mene kasan päälle, kun ei olla tuollaista otettu, mutta ei ongelmaa, eikä nyt edes vaihtanut.

Seuraava harjoitus oli vähän vaikeampi jo. Vaihdettiin vähän lähetyspaikkaa, matka piteni ja tuli vino lähetys. Lähetettiin ensimmäiselle muistipaikalle, pysäytys äskeisessä lähetyspaikassa ja siitä ohjaus sinne tien yli 2. muistipaikalle. Milla pysähtyi loistavasti, meinas ennakoida ihan hirveästi oikealle lähdön. Pysäytin uusiksi ja siitä sitten oikea. En ole nyt ihan varma olisko pitänyt tuosta laittaakin se eteen, sinne ekalle paikalle, kun itte oli niin ennakoimassa ja menossa tuonne oikealle. Mutta ainakin tuli vahvistettua nyt tuota oikeaa suuntaa, ja matka oli siis ainakin tuo 60 m, ei olla taidettu noin pitkää matkaa sivusuunnassa ottaakaan. Heti perään otettiin se suora linja sinne ekalle paikalle, vahvistushuuto eteen siinä ekalla lähetyspaikalla.

Tämän jälkeen vein Millan hetkeksi autoon, meille jäi vielä siis 1 dami sinne maakasan päälle. Juteltiin niitä näitä hetken ja Milla sai muhistella asioita päässään. Otin sen autosta, jäätiin autojen etupuolelle toiselle pellolle. Pelto vielä laski vähän, joten loiva "ylämäki", siis todella loiva, tien ylitys ja vino lähetys ja ihan eri paikasta. Yritin varmistaa ja kattoa tarkasti, että Milla kattoo kasalle, mutta silti lähti aika lailla 90 asteen kulmassa oikealle päin. Pysäytys ja kutsuin luo. Uusi lähetys, ja nyt ihan hyvin. Sillä oli tänään näköjään tapana lähteä eka suoraan, sitten tehdä loiva mutka ja jatkaa suoraan. Vähän säikytteli koko ajan, mutta silti meni hyvin.

Miinusta näissä treeneissä oli huono seuraus, mahtoiko johtua siitä, että lähdettiin suoraan autosta seuraukseen, vai siitä, että oli parityönä. Lisäksi oli vähän kierroksia, kun meinas lähteä kaverin käskystä pari kertaa. Oudointa mun mielestä on se, että tuo toinen kerta oli se, kun kaveri käskytti koiraan sinne oikealle...

Hyvä harjoitus sinänsä, motivoitua linjaa ei olla hetkeen näin otettu, ja samalla kun oli 3 muistipaikkaakin. Matkat meille ei ollu kovin pitkiä, mutta silti.

Ronja on taas tänään harjoitellut sitä käsitemppua. Nyt se jo istuu ja nostaa siitä tassun koskemaan käteen. Aika nopeasti on oppinut, ja sitä kun sanotaan, ettei vanha koira opi uusia temppuja. Ei pidä paikkaansa!

Luca on taas ollut oikea riiviö. Tassu alkaa olla suht parantunut, vaikka ei läheskään kunnossa vielä. Vauhti on lisääntynyt, ja haluais kiusata likkoja. Ja silti pitäis olla tämä viikko vielä rauhassa. Aika vaikeaa. Tehtiin tänään tuolla kentän läheisyydessä jo pidempi kävelylenkki, jotta ei hoksaisi ontua, jos on jännää. Aika hyvin kävelee jo ilman ontumista osan matkaa, mutta kyllä jalka vielä on kipeä, koska tuon lenkin jälkeen ontui enemmän, ja tuo ei ole edes pitkä. Jännää oli taas 1 lenkkeilijä, jolle piti pörhistellä. Aika hassua, kun ohi meni sentää taas mopoja ja parit lastenvaunut. Vaunuja ei ole ennen tätä päivää nähnytkään. Tosin oltiin kauempana niistä kuin tuosta lenkkeilijästä. Mutta heti kun jalka on vielä vähän parempi ja rokotukset saatu, mennään jonnekin kaupan pihalle kattelemaan ihmisvilinää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti