torstai 28. toukokuuta 2009

Tokostelua

Käytiin päivällä koko konkkaronkka uimiksen kentällä ottamassa vähän tokoa, S&W olivat mukana.

Milla teki omat juttunsa eka vuorotellen Wiiman kanssa. Eli aloitin ruudulla. Suunnittelin niin, että kun huudan seis-käskyn, heitän pallon joka tapauksessa, pysähtyi Milla tai ei. Jos tuo saisi aikaan sen, että se pysähtyisi nopeammin. Merkille hyvin, ja ruutuun tosi hyvin. Eikä edes palloa olisi tarvinnut heittää, oli hieno pysähdys. Heitin pallon kuitenkin palkaksi. Tämän jälkeen laitoin Millan makaamaan ruutuun, ja otin sen kävelyosuuden Sirpan liikkuroidessa. No, eihän Milla tiettykään nyt mihinkään sieltä hievahtanut, vaan pysyi hyvin makaamassa. Kävin sitten aina palkkaamassa, kun ei lähtenyt. Ihan Millan vuoron lopuksi otin vielä ruutuunmenon. Ihan ok, paikka ruudussa olisi saanut olla "syvempi" ja pallo palkaksi.

Toinen mun suunnittelema juttu oli luoksetulo ja siinä pysähtymisen nopeuttaminen. Aloitin tämän seisomisella, koska se on parempi kuin pysähtyminen maahan. Lyhyellä matkalla, ja se uusi juttu, namirasia siellä takana. Eka otin käsi+käsky, hyvä pysähdys, tokalla pelkkä käsky kun haluan jättää sen käden pois, ihan ok, valui vähän, ja kolmas kerta taas molemmat. Tämä oli paras. Pysähtymistä maahan en ottanut vielä, koska "opetan" Millan nyt ensin tuolle namirasialle.

Mun täytyy kyllä jossain vaiheessa kokeilla tuota siihen seuraamiseenkin...

Kolmas juttu oli se tunnari. Halusin nähdä ennen kaikkea sen, jääkö Milla natustelemaan sitä kapulaa. Ei jäänyt, ihan hyvä muutoin, mutta mun vieressä kapula tippui siltä, korjasi luultavasti asentoa ja siinä tippui. Tuli mieleen, ottaakohan sillä kipeää siihen, mistä se hammas on poistettu, meneekö kapula just siihen kohtaan?

Lopuksi otettiin vielä ryhmänä istuminen, käytiin palkkaamassa aika useasti, mutta hyvin meni.

Ronja ei tokoillut kovinkaan paljon. Otin sille oikeastaan vain kaikkia uusia juttuja. Ekaksi otin sille merkkiä. Nami taakse, merkille lähetys, naksautus ja kehu. Se ei meinannut käsittää, että nami on vain takana, eikä merkin alla : ) Tätä otettiin muutama kerta. Intoa ainakin riitti, meinas lähteä merkille jo ennen kuin ehdin viereen.

Tokana otin sille läheltä ruutua. Lähetin ruutuun, seis ja nami sinne. Aluksi meni hyvin, sitten alkoi pysähtyä kesken, vaikkei matka ollut kuin jotain viitisen metriä. Viimeisen kerran otin aika läheltä, jotta onnistui.

Koitin kerran nakata puukapulan, joka oli ohjatun noudon kapula. En uskaltanut heittää kapulaa kovin kauas, jottei olisi hajonnut. Hyvin haki, Ronjamaiseen tapaan tiputti viereen, mutta nosti, kun sanoin uusiksi hae, ja sitten sain käteen. Hienoa. Ehkä tuosta tiputtelustakin tuolla vois päästä eroon.

Vipana otin varmaan max. 20 sekunnin paikalla makuun. Pysyi hienosti.

Lucakin kokeili jotain. Se oli tosin käynyt Markon kanssa kävelemässä sillä aikaa kun tein Millan kans. Oli kuulemma ollut niin paljon haisteltavaa, kun uusi paikka. Ja fasaani oli lähtenyt lentoon ihan edestä, Luca oli kait säikähtänyt/jähmettynyt. Ja koirakin oli tullut vastaan. Ihan ok kai oli ohitus mennyt, Marko oli yrittänyt kiinnittää huomion itteensä ja namiin. Pikkuisen oli kait pitänyt kuikuilla toista koiraa.

Luca otti jotain 5 metrin seuraamisen ilman käskyä, eli vain namin perässä. Ihan ok. Pari kolme kertaa perusasentoa. Sirpa sanoi, että asento oli ehkä hieman liian takana, oon itte kyllä useimmista perusasennoista samaa mieltä. Ehkä yksi oikeassa kohdassa. Maahanmenoa namin kanssa ilman käskyä, ok. Istuminen käskyllä, hyvä. Ehkä vähän hidasta kun koira pomppii aina välillä ;) Ja parit vauhtiluoksetulot otettiin, kun se ei osaa vielä paikallaoloa. Hieno vauhti!

Nyt kaikki koirat lepäävät hyvin menneiden treenien jälkeen. Meinasin mennä Lucan kanssa nyt illalla vielä taipparikurssille kattomaan, mutta en menekään, kun tuli yllättäen ittelle saikkua. Ja koko ens viikko. Pitäis vain olla rauhassa ja lepuuttaa jalkaa, diagnoosina akillesjänteen nivelpussin tulehdus tai vastaava. Eli tais Millallekin tulla väkisinkin pienehkö treenitauko - tai sitten ei. Katsotaan, miten jalka edistyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti