perjantai 8. toukokuuta 2009

Uintireissu

Tein tänään Millan kanssa sen verran tokoa, että otin pari kertaa istumista. Jätin sen istumaan tuonne takapihalle (meinas jo siinä mennä maahan, vapautin, ja otin askelen eteenpäin). Tulin itte sisälle piiloon, aika oli 30 s. Hyvin pysyi. Oltiin yhdessä jätetty sisälle ekstrapalkka. Vapautus ja ekstrapalkalle. Itte olisin saanut kehua vielä iloisemmin. Menin Millan luokse kuitenkin hymyillen.

Toisen kerran otin sen uintireissun jälkeen. Jätettiin taas yhdessä palkka (eri kuin ekalla kertaa). Nyt mulla oli aika hätäinen istumaan-jättö, mutta jäi heti istumaan, eikä meinannutkaan mennä maahan. Aika oli tällä kertaa 45 s. Milla oli aika levoton, katteli sivuille ja kuunteli jotain. Ehkä sitä häiritsi naapurista tulevat äänet (uusi naapuri muutti just silloin). Palasin hymyillen, pikkupalkka ja silitys kaulan alta ja iso ekstrapalkka. Nyt onnistuin kehuissakin mielestäni hyvin. Millan pitäisi ainakin tietää, että onnistui hyvin, ja olin tyytyväinen.

Otin kynnyksen takaa sille kaukoja. Keskityin pääasiassa maasta seisomaan-vaihtoon ja maasta istumaan. Otin aluksi maasta istumaan, kun nousi ekalla, vapautus ja palkka. Tein näitä yksittäisiä asennonvaihtoja muutaman kerran. Ja lopuksi melkein kokonaan koko sarjan. Tais mennä ihan hyvin. En kyllä kiinnittänyt huomiota etenikö, mutta ei kyllä päässyt kovin paljoa etenemään kynnyksen takaa. Lähinnä keskityin siihen, että nousi ekalla.

Otin sitten vielä parin askeleen seuraamisen, sekä sivulle käännöksiä. Ja parin askelen sivuaskeleet. Meni ihan ok.

Uimareissulla Milla sai hakea palloja, ja tulipa sille tahattomasti pari ohjaustakin kun pallot karkas vähän kauas. Ne onnistui, molemmat, ja ilman pilliä! Ei pitkä matka, mutta silti. Otinpa pienen muutaman askelen nomeseuraamisenkin kohti rantaa. Luulin, että ryntää heti veteen, mutta kuunteli kyllä, vaikka olikin levotonta.

Ronja oli oma ittensä uimareissulla. Lutraili rannassa ja haukkui, kun joutui olla välillä kiinni. Haki ihan mukavasti palloa, luovutukset sais vaan tulla rantaan asti.

Lucalle uimareissu oli selvästikin jännittävä, olis oikeastaan ollu ihme, jos ei olisi ollu. Likat meni edellä Markon kans ja me tultiin Lucan kans perässä, kun ei tuo eteneminen ole oikein nopeaa, kun se kiskoo. Mä oon ottanut sen systeemin, että pysähdys aina kun kiskoo. Toivon, että mun kärsivällisyys riittää...

Luca meni ekan kerran veteen pallon perään ikään kuin vahingos. Se kyllä ui, mutta kun se oli n. parin-kolmen metrin päässä rannasta, se ihan kuin yhtäkkiä olis hoksannut, että vesi on hirmu kylmää ja samalla vettä meni vähän sen selän yli, kun kääntyi takas. Tämän jälkeen ei millään veteen. Rannasta yritti palloa, mutta pallokin karkas aina edellä, kun oli vähän liian iso suuhun. Mä houkuttelin ja heittelin palloa, mutta ei. Ei lähtenyt edes Ronjan tai Millan perään. Laitettiin sitten likat kiinni puuhun, ja otin Lucan syliin. Kävelin sinne lammikkoon (oli kyllä kylmää vettä) Luca sylissä ja laskin sen veteen, josta sitten ui rantaan. Pari kertaa tein näin. Tulikohan sille traumoja? Tietysti se on nyt sitte sellainen koira, joka ei mee veteen... Vaikka kuulemma samaa olin pelännyt Millan kohdalla, ja se ei todellakaan ole sellainen, joka pelkäis vettä. Kyllä Luca uida osaa, se ei vain halunnut sinne kylmään veteen. Lähdettiin sitten pian kotia, ettei koirat vilustu.

Luca on kuulemma käyttänyt tänään enemmän varpaitaan, jopa niitä murtuneita. Se olis kyllä hyvä juttu.

Huomenna olis Millan kanssa taas tokokoe. Mitään odotuksia mulle ei ole, vielä vähemmän kuin viikko sitten. Kun vain saisin itteni niin, etten jännitä. Nyt en oo kattonut säätä, mutta sadetta täs aikaisemmin viikolla sinne luvattiin. Sekin vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti