torstai 28. toukokuuta 2009

Tokokurssilla

Eilen oli Millan tokokurssin toiseksi viimeinen kerta ja tehtiin kaikki liikkeet, paitsi istuminen, kokeenomaisesti. Tai no, niin kokeenomaisesti kun nyt nuo liikkeet pystyi tehdä, eli paremminkin olis voinu mennä.

Kouluttaja oli laittanut kehänauhat ja kaikki, vaikka oli niin kova tuuli, ettei ne oikein hyvin paikoillaan pysyneet. Mutta eipä olla taidettu noin kovassa tuulessa aikaisemmin treenatakkaan. Saatiin numerolaput ja kaikki. "Lappu" oli semmonen, mitä hiihtokilpailuissa on, mikä puetaan päälle. Millassa tapahtui jokin muutos, kun se huomas, että sain numerolapun. En oikein osaa sanoa mikä muutos se oli, mutta kuitenkin ihan selvä. Itteä ei jännittänyt ollenkaan, joten siitä ei voi olla kiinni. Ehkä se jännittyi/jäykistyi tai jotain. En oikein tiä lähtikö tämä muutos Millasta sitten seuraamisen jälkeen, etenkin kun näki, että palkkaan namilla. Tai ennen kaikkea yritin saada sitä mukaan.

Aloitettiin paikallamakuulla. Kehässä oli taas sitä tavanomaista maan haistelua. Kielsin tällä kertaa, auttoi aina hetkeksi. Vasta tokalla (taas) maahan, hyvin pysyi, nousi hyvin istumaan.

Seuraaminen oli aivan karmeaa. Haisteli maata, välissä oli ainakin metri väliä ja muutenkin oli väljää. Koko seuraaminen kyllä hajosi ekoista askelista lähtien. Otin sitten namia välillä taskusta ja sillä yritin oikeaa paikkaa yms. Sen jälkeen meni hetken hyvin, ja taas levahti. En tiä johtuisko siitä, että oon sillä namilla seurauttanut oikean paikan toivossa nyt paljon. Vai onko kyllästymistä? Otin tuon jälkeen muutamia askeleita seuraamista ilman namia, nyt oli tosi tiivistä ja hyvää. Tiedä sitten mikä tuo varsinainen seuraaminen oikein oli. Aion kokeilla namirasiaa tässäkin asiassa. Kunhan sais Millan vain ymmärtämään, että jos tekee hyvin, palkka on iso.

Idioottirinkin hyvä, kuulemma istuminen oli ollut hidas, maahanmeno oli hitaanpuoleinen, mutta entiseen verrattuna mielestäni parempi.

Luoksetulo, ekalla maahan, jee. Hyvä vauhti, käytin sekä kättä että käskyä seisomisessa, pysähtyi aika ok, oli kuulemma tullut vähän eteenpäin. Maahanmenossa tuli aika paljon eteenpäin ennen pysähdystä. Tuossakin kokeilen namirasiaa, itse asiassa jo tänään.

Ruutu, vauhdilla merkille ja tosi vauhdilla ruutuun. Ei pysähtynyt seis-käskystä, vaikka mielestäni olin ajoissa asialla. Tiedä sitten olinko. Pysähtyi ruudun ulkopuolelle. Olin hiljaa, korjasi itse hyvään kohtaan ruudussa, uusi seis-käsky, maahan ja meni hienosti maahan. Mutta hittolainen, ennakoi taas liikkurin käskystä sivulletulon. Vein sen takaisin ruutuun, kävelin, liikkuri sanoi käsky, ei lähtenyt, kävelin melkein lähtöpaikkaan asti, kutsuin. Ehkä olis pitänyt jättää kutsumatta kun ennakoi muutenkin...

Ohjattu nouto. Merkki ihan hyvin, otettiin meidän vaikeampi suunta, eli vasen. Kehänauhan päällä oleva merkki oli kaatunut ja siitä näkyi valkoinen neliönmuotoinen pohja. Milla meni sen luo, kun olis pitäny hakea kapula. Ruoho oli pitkää, mutta mielestäni kapulat näkyi ihan hyvin. Matkalla näki kapulan, kaarsi ja toi sen.

Hyppynouto loistava. Viime hetkellä muistin itte, että pitää heittää laipasta.

Tunnari. Murheenkryyni tällä hetkellä. Kauheaa sähellystä siinä kun mun piti kääntyä. Milla kääntyi mukana, en halua että se kääntyy. En kylläkään sanonut mitään käskyä sille, kait. Ellen sitten sanonut odota. Jos en sanonut, sitten ei ole mikään ihme, että kääntyi mukana. No hyvin kapuloille, otti oman, tiputti, haisteli muita, otti oman, tiputti, haisteli muita, otti oman ja kyyristyi (etupää alhalla) järsimään sitä kapulaa siellä muiden luona!!!! Mitä tämä nyt sitten on??? Kun huikkasin hei aika tiukasti, tuli kyllä ja sain kapulan käteen.

Kaukot, hyvin maahan, eka vaihto maasta seisomaan, nousi vain istumaan. Tokalla seisoi. Muutoin hyvin, mutta viimeiset vaihdot ennakoi istumasta maahan ihan itekseen ja sitten vielä kun palasin sivulle, nousi ittekseen istumaan. Täytynee sekoittaa noita vaihtoja aika lailla, esim. seiso-istu-seiso-maahan tms.

Eniten oon nyt huolissani tuosta seuraamisen hajoamisesta ja tunnarista. Mutta katotaan miten tänään tunnari menee. Ja ruutua, tai siis sitä pysähdystä aion kokeilla niin, että huikkaan seis, ja heti kun vähänkin kattoo, lentää pallo palkaksi. Ja sivulletulon ennakointia pitää ottaa niin, että joku on liikkuri ja sanoo käsky, ja meenkin palkkaamaan Millan, jos pysyy ruudussa.

Mä en oikein tosiaan tiedä, onko se kyllästynyt koko tokoon, ittellä kyllä vielä olis virtaa treenata. Mä tiedän kyllä, että se katoaa tässä jossain vaiheessa.

Mä oon kyllä aika huonolla tuulella nyt, ja voi olla, että vielä huonommalle tuun. Pitänee miettiä kannattaako sitten treenatakkaan tänään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti