tiistai 19. toukokuuta 2009

Ruutu ja muuta

Kävin maanantaina Millan kanssa uimiksen kentällä ottamassa sen ruudun, ohjatun noudon, hyppynoudon, seuraamista ja kaukoja. Laitoin kaikki merkit + lisäksi luoksetulon merkit samoin kuin perjantaina. Kehänauhoja ei ollut.

Eka otin seuraamista namin kanssa, tarkoituksena taas normiseuraamisessa muistuttaa oikeasta paikasta ja juoksussa vahvistaa edelleen oikeaa paikkaa. Meni ihan ok, pari täyskäännöstä oli mielestäni liian väljä, juoksussa oli havaittavissa pientä edistämistä. Viime aikoina on seuraamisliikkeen alussa ollu ainakin ittellä jotain haahuilua, en ole jostain syystä heti alusta keskittynyt kunnolla. Tuohon täytyisi ittellä saada parannus.

Sitten se ruutu. Paikalla oli matonpesijöitä, ja niistä johtuen en kait käyttänyt yhtä teräviä/äänekkäitä käskyjä, joten se aiheutti hidastelua käskyn tottelemisessa. Milla meni tosi hyvin merkille, ja vauhdilla taas (onneksi) ruutuun. Mutta tosiaan jouduin ainakin pari kertaa sanoa seis ennen kuin pysähtyi. Menin tästä palkkaamaan. Otin vielä kerran, nyt meni hyvin. Tosin oli kamalan hätäinen lopetus ruudussa, en tiä palkkasinko ja kehuinko kunnolla, kun tuli lisää niitä pesijöitä ja mun keskittyminen meni jotenkin siinä.

Ohjattu nouto samaan paikkaan missä perjantaina. Kapulat laitettiin niin, että laippa oli meitä kohti. Merkki hyvä. Samoin kapulalle meno (oikea kapula!!). Otin tahallaan vasemman kapulan, koska tämä epäonnistui viimeksi. Hieno palautus ja luovutus. Käskin Markon kiinnittää mun oikeaan käteen huomiota, pidin paidan helmasta kiinni, mutta käsi oli silti tehnyt jotain, joko pientä nykimistä tai paidan helman hipsuttelua tai jotain. Argh! Miksei se pysy paikoillaan? En ottanut enää uusiksi tuota ohjattua. Pitäis kokeilla nyt sitten niin, että kapulat on vinottain.

Hyppynouto. Harjoittelin muutaman heiton ilman koiraa. Kokeilin heittää kapulan laipasta, heitto oli paljon parempi, kuin vanhalla heittotavalla. Saakohan kokeissa kapulan heittää laipasta? Pitäis ottaa selvää... No, itse liike meni erittäin hyvin. Kaikki onnistui, ei kolahduksia, hieno hyppy, nouto, palautus ja luovutus. Vinoa heittoa en siltikään ottanut vielä.

Kaukoissa oli tän kerran ainoat epäonnistumiset. Tein muutaman kerran asennonvaihtoa maasta seisomaan, koska tuo on meille vaikea. Ei meinannut nytkään onnistua. Monta kertaa meni niin, että nousi eka istumaan (näinhän on aina tehty) ja vasta tokalla seisomaan. Tein tuota muutamia kertoja, ja jätin namipalkan taakse. Tällä se alkoi taas onnistumaan, mutta jotain outoakin tapahtui. Kerran en laittanut palkkaa taakse, vapautin Millan (ei tehnyt vaihtoa hyvin), se katteli namia takaa, seuraavalla kerralla jätin namin, kävelin kauemmas ja käännyin. Siellähän se koira makas vinos ja mässytti sitä namia! Se oli kääntymällä kait saanu otettua sen sieltä! Ikinä oo noin tehnyt! Tein sitten niin, että Marko tuli Millan taakse ja tiputti namin aina maahan. Tuota asiaa täytyy tarkkailla, en tykkää, että joku on aina takana palkkaamassa. Toisaalta, jos liikkuri on takana... Mutta silti. Haluaisin, että pystyn tehdä näitä yksinkin ja jättää sen namipalkan sinne maahan valmiiksi. Lopuksi tein kaikki vaihdot aika kaukaa. Ihan hienosti. Eikä liikkunut juuri mitään. Ihan tyytyväinen olin harjoituksiin, ainoastaan tuo kaukojen juttu jäi kaivelemaan mieltä. Kotona päivällä otin sitten parin minuutin istumisen takapihalla, itte olin piilossa. Meni ok, ekstrapalkka.

Illalla meidän piti mennä "opettamaan" uimista kaverin koiralle. Heittelin muutaman kerran palloa Millalle, ja se sai noutaa ne vapaa-käskyllä. Kokeilin pari kertaa lähettää tyhjään eteen-käskyllä, mutta mokasin itte kummallakin kertaa. Ensinnäkin näytin damin/pallon ja käsky oli ihan löllö. En olisi minäkään koirana lähteny. Mutta tuo ei ollut varsinaista treeniä, vain uiskentelua.

Ronja kaverikoiratapaamisessa. Tapaaminen meni ihan hyvin, mukana tällä kertaa 4 koiraa, me mukaanlukien. Kaikki oli jo tuttuja keskenään, joten kaikki sujui koirien osalta hyvin. Ronja oli itse tapaamisessakin ylhäinen oma itsensä, istui kiltisti rapsuteltavana ylhäinen ilme naamalla. Jos nyt koirasta voi sanoa, että naama... Oli aika lämmin ilma, onneksi asukit oli pihalla. Vaikka Ronjan oli kyllä tässäkin lämmin, kun läähätti jonkin verran. Mutta käynti ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti