tiistai 26. toukokuuta 2009

Vesitreeniä

Tänään oli vuorossa Millalla vesitreeniä ja aloitettiin tavallaan linja alusta, pitkällä matkalla tosin. Eli katottiin rannassa kun Marko käveli heittopaikalle. Ja kun se pääsi sinne, Marko kvaakkui ja heitti damin ja mä laitoin Millan siitä eteen-käskyllä hakemaan. Aivan loistava. Annoin Millan vetää henkeä muutaman minuutin ja sitten otin uusiksi. Koitettiin niin (vähän piti poiketa suunnitelmasta :S ) että väliajalla Marko nousi seisomaan, liikkui ja muuta semmosta niin, että Milla näki sen. Sitten kyykistyi rantaan pienen männyn taa ja kvaakkui ja heitti damin. Milla lähti tosi hyvin, vaikkei Markoa näkynytkään. Kun Milla oli uinut jonkin matkaa, Marko nousi seisomaan, tavallaan maamerkiksi Millalle, jotta sen olisi helpompi suunnistaa damille. Tästä oli ihan hyötyäkin, koska Milla kaarsi vasemmalle aika paljon, ja tällä Markon liikkumisella sai oikean suunnan. Tarkoituksena oli ottaa siis vain pitkää suoraa. Tämäkin ihan ok. Enempää ei vedessä sitten otettukaan, koska matkaa noistakin kertyi ainakin 400 metriä yhteensä.

Ensi kerralla tuolla samalla paikalla olisi tarkoitus ottaa samanlainen alku, eli Marko heittää niin, että Milla hakee, ja kun se palauttaa, tulee heitto ja tavallaan sokko vaikka onkin tuttu paikka.

Otettiin vielä maalla pitkää linjaa just tuolla eo. tavalla. Eli eka heitto, eteen-käskyllä pois. Sitten Millan palauttaessa, heitto, eteen-käskyllä pois. Kolmas kerta oli tyhjään, tarkoituksena pysäyttää Milla kaukana. Olin itte aluksi epävarma millä käskyllä laitan, ja käskystäkin tuli siten epävarma. Milla lähti, muttei mennyt kovin kauas, eli mun käskyn pitää olla tosi varman oloinen. Laitoin uusiksi, ja kiinnitin huomion käskyyn. Nyt ok, vauhtia paljon, pysähtyi hienosti. Kävelin itte perässä, jotta pilli kuuluisi. Ei ollut kuulunut missään, kovin hyvin. Pysähdyksestä vapautus ja heitto oikealle. Lopuksi vielä yksi pitkä suora linja, hienosti. Erittäin tyytyväinen oon tän päivän treeneihin.

Löysin muuten Millasta pari punkkia, jotka oli tulleet mitä ilmeisemmin siellä Närpiössä. Sain hyvin pois, toivottavasti jäljet paranee hyvin ja toivon mukaan ei löydy lisää.

Ronjalla on ollut aika tylsää, mitään kivaa ei olla tehty. Se on vain riehunut kersan kanssa.

Eilen oli Lucan varvaskontrolli, ja röntgenkuvaus. Murtumakohdat parantunut hyvin, yhdessä murtumakohdassa oli paksuuntumaa, ei pitäisi vaivata koiraa. Kasvulinjan murtuma on nyt saanut sen aikaan, että se varvas on vähän lyhyempi, ja tuosta kait johtuu se, että jalka menee vinoon vielä vähän. Vinous kait katoaa ajan myötä, kun oppii käyttämään varvastaan. Koko ajan on kuiteski parantunut. Ja nyt saadaan liikkua ihan normaalisti, metsässäkin, jos vain suinkin uskallan sinne mennä käärmeiden takia. Niitä melkein vilisee...

Eilen oli myös Lucan pentukoulun "vanhempainilta" ja sen pentukoulu alkaa maanantaina. Saa nähdä mitä siitä tulee, mutta hyvä kun pääsee tuollaiseen, kun sillä on tuota energiaa aika tavalla. Pitäis vain ittekki nyt harjoitella ja tehdä jotain sen kanssa, kun kerran saa.

Ronjalle täytyis keksiä kans jotain kivaa, meinasin lähteä nyt lenkille sen kans, mutta oon ihan poikki, kun olin ratsastamassa ja oli vähän nihkeä heppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti