sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Vesitreenipäivä

Perjantaina treenattiin Sirpan ja koirien kanssa tokoa kokeenomaisesti. Tehtiin oikein kehäkin, sen verran mitä nauhaa sattui olemaan ja sinne luoksetulomerkit, idioottirinki ja ruutu. Päätettiin tehdä liikkeet puoliksi toisen aina liikkuroidessa. Marko oli kuvaamassa videolle.

Aluksi oli ryhmäliikkeet, tosin ei pidetty koiria ihan niin pitkää aikaa kuin kokeessa on, mutta silti. Mulla oli se reppujakkara mukana, mikä on yleensä kokeissakin. Ja nakkeja, pallo ja ekstrapalkka rasiassa. Eka istuminen. Mä muistin käyttää eri käskyä kun jätin Millan, eli istu. Ainakin tällä kertaa se toimi! Oltiin piilossa ehkä noin puolitoista minuuttia. Arvatkaa, kun tuli isot kehut. Sitten paikalla makuu. Milla oli ekana, meni hyvin maahan. Marko kävi häiriköimässä, oli aika mielenkiintoista nähdä mitä se tuumaa, mutta ei ainakaan Markosta piitannut mitään. Milla ei reagoinut Sirpan käskyyn, nousi hyvin istumaan käskystä. Taas isot kehut ja vapautus + juostiin yhdessä namirasialle.

Seuraaminen meni aika ok, omasta mielestäni, mutta kun sen kattoi videolta, niin olihan siinä kaikkea pientä. Aluksi tuntui, että oli haahuilua, mutta parani sitten. Näin on käynyt monesti kokeessakin. Täytyis vain muistaa ja pystyä keskittymään heti alusta. Se oli plussaa, että juoksuosuudessa Milla ei edistänyt, nakkitreenit tuottanut tulosta. Mutta sen sijaan normiseuraaminen ei ollut niin hyvää kuin pari viikkoa sitten, syynä ehkä se, ettei sitä ole paljon nyt otettu. Näköjään sitä täytyy ylläpitää koko ajan. Mutta olin tyytyväinen (ennen kuin näin videon).

Idioottirinki. Tämä meni muuten hyvin, mutta seisomisesta ennakoi mukaantulon.

Luoksetulo. Hyvin maahan, hyvä vauhti. Ihan ok pysähdys seisomaan, tuli ehkä vähän eteenpäin. Maahanmeno samanlainen kuin ennenkin. Eteni ehkä 1-2 koiranmittaa, ennen kuin pysähtyi tai pystyi pysähtyä. Tuota vielä treenattava.

Pahan onnen ruutu. Tämä on toiminut niin loistavasti. Meillä oli luoksetulon merkkeinä sangot, erilaiset kuin ruudussa. Ne oli kuiteski aika lähellä ruutua, kokeessa taitaa olla kauempana. Merkille Milla meni hyvin, siitä lähti hyvää vauhtia suoraan jonkin matkaa, sitten yhtäkkiä poikkeama ja se meni seisomaan luoksetulon vipalle merkille ihan sen näköisenä, että tässä se on. Ei auttanut kielto, eikä uus käskytys ruutuun, se tuli mun luo. Uudestaan ja sama juttu, samalle luoksetulon merkille. En tajua. Videolta näkyy, että Milla meni ihan suoraviivaisesti tokalla kertaa samalle merkille. Jotenkin se tuon nyt kattoi ruuduksi, vaikka alussa näyttikin kattovan oikeaan suuntaan. Otin sitten suoran ruudun merkiltä, ei ongelmaa. Ja vipaksi kokonaan. Ei ongelmaa siinäkään. Tein kävelynkin muuten, mutta en kutsunut Millaa sivulle, kun ennakoi tuota muutenkin.

Tästä oli poikki, Milla sai ekstrapalkan ruudusta huolimatta.

Ohjattu nouto, suunnaksi tuli vasen, on tökkinyt meillä ja niin tökki nytkin. Hyvin merkille ja mielestäni näytin hyvin selvästi suunnan. Sitä en hoksannut, eikä kukaan muukaan, näytinkö toisella kädellä sen jonkun pienen jutun, jonka oon joskus näyttäny. Milla haki keskimmäisen. Otin uusiksi, lähti suoraan vasemmalle, juoksi melkein maalille (oli aika lähellä) ja sitte matkalla näki kapulan. En tiä eikö se nähnyt sitä vasenta aluksi vai mikä, aika suoraan se kyllä sille keskimmäiselle lähti. Pitänee kait ottaa ilman keskimmäistä hetken aikaa... Ei kovin rohkaisevaa koetta ajatellen koko ohjattu.

Ai niin, jommassa kummassa merkkiliikkeessä kun hinkattiin koko liikettä merkkikin alkoi hidastumaan. Kun ei aina älyä vielä laittaa koiraa merkille ja siitä jatkaa liike loppuun ja ottaa merkkiä erikseen.

Hyppynouto. Mun kapulan laipat on ihan moikulat, joten se menee miten sattuu kun osuu maahan. No se vieri pitkälle oikealle sivulle esteen ohi. Eiköhän Milla sitten päättänyt heti kiertää esteen, mutta hyppäs takas. Kolmas nolla, jos olis ollu koe. Uusiksi, meni hyvin, ei jalkojen kolistelua, ei kiertelyä, hyvä perusasento ja luovutus.

Tunnari. Tämä tais mennä hyvin, nyt ei pureksinutkaan kapulaa kovin paljon, tosin hampaanjälkiä tuli, mutta ei säleitä :)

Kaukot. Hyvin maahan. Otin tahallani ekaksi asennonvaihdoksi maasta seisomaan. Piti antaa kaksi käskyä kun nousi istumaan. Ja tokalla käskyllä en näyttänyt kättä, en tiä toimisko tuo jos olis pelkkä käsky... Muutoin kai ihan ok, ei liikkunut paikoiltaan. En olisi itte huomannut tuota, mutta Sirpa sanoi, ja täytyi siitä olla edes tyytyväinen.

Ronja pääsi kans kokeilemaan vapaana seuraamista, siinä jätättää jonkin verran. Liikkeestä maahanmeno oli taas loistavan nopea. Harmi, kun Milla ei ota oppia siitä :) Luoksetulo oli iloinen, niin kuin nyt viime aikoina on ollut. Liikkeestä seisomaan, onnistui ihan ok, mutta ei niin nopea. En jaksanut ottaa sille sitten mitään muuta. Jos muistan, otan seuraavalla kerralla vaikka merkkiä ja ruutua. Tai hyppyä.

Luca pääsi vähän kävelemään siellä kentällä, on vieras paikka vielä. Otin "seuraamista" namilla ja istumista. Hyvin teki vieraasta paikasta huolimatta.

Olin ihan maassa koko perjantain ja vielä lauantainakin, odotin paljon enemmän tuolta "kokeelta". Kokeilen tuota kokeenomaista juttua vielä ehkä torstaina. Ja huomenna olis tarkoitus mennä ottamaan ruutu, ohjattu nouto, hyppynouto ja seuraamista. Saa nähdä. Pitää muistaa laittaa häiriömerkkejä.

Lauantaina
mentiin Laihialle vesitreeneihin. Meitä oli semmonen sopivan kokoinen porukka ja jokaiselle kattottiin tason mukaan tehtävä. Meille Millan kanssa tuli tosi pitkä (vaikka niin pitääkin jo olla) matka. Ekaksi heittäjä heitti damin motivoidusta kaislikon taakse semmosen jonkun mättään eteen. Sen laitoin hakemaan eteen-käskyllä. Jotain tässä meni vikaan, tais mennä sinne heittäjän luo ja siellä haahuili. En muista enää hakiko sitten kuitenkin tuon heitetyn vai tuliko pois. Sen muistan, että pari kertaa yhteensä tuon päivän aikana otin sen takaisin, ja se kuunteli ihan hyvin. Siitä plussaa. Heitto uusittiin ja nyt ok. Sillä aikaa kun Milla palautti, heitettiin dami sokko-ohjaukseksi. Tässä se ainakin ekalla kertaa tais haahuilla siellä heittäjän luona. Taidettiin ottaa vielä uusiksi. Nyt meni ihan ok. Ja otettiinkohan vieläkin kerta. Joku kerta Milla kuiteski lähti vasemmalle, mutta annoin sen mennä, ajattelin, että ohjaan siitä sitten oikealle. Päästin sen heittäjän luo, pillitin pysäytyksen, vaikka tiesin, että tuskin pysähtyy, ja huusin sitten oo, mikä on mun oikean suuntakäsky. Huudon ansiosta se lähti oikealle, ja löysi damin. Mä oon tähän ihan tyytyväinen, vaikkei pysähtynytkään. Osaksi maan kautta kiersi takaisin, en tykkää, mutta ei kait haittaa mitään. Sain kaikki damit käteen, hyvä juttu.

Toinen harjoitus oli semmonen, että laitoin Millan eteen-käskyllä avoveteen. Tarkoituksena oli, että se olis uinut aika kauas, ennen kuin heittäjä olis heittänyt sen eteen kauemmas damin. Sain Millan muutamia metrejä, ehkä kymmenen, kaksikymmentä, kun kääntyi vasemmalle. Pillitin, se kattoi! ja siitä käänsin, kääntyi!, mutta kääntyi pian takas eikä enää millään eteenpäin. Tosin mun yks käsky ja käsimerkki oli semmonen lölly, etten olisi ittekkään sillä mihinkään lähteny. Otin takas, tuli hyvin. Laitoin uusiksi, en muista otettiinko tässä tavallaan motivoitu niin, että heitettiin kivi. Lähti ok ja loppu muutenkin ok. Tämän jälkeen ei ongelmia eteenlähdössä.

Lopputulokseksi tuli, että vesilinja takkuaa edelleen, tosin tuo oli vasta toinen kerta tänä vuonna. Treenatut matkat liian lyhyitä. Ja käskyyn ja pillitykseen lisää voimaa, ei kuulemma kuulunut paljon mitään. Saati sitten koiralle, joka uida porskuttaa. Ei kovin tyytyväinen olo tuon jälkeen jäänyt, vaikka oli hyvääkin. Masentunut olo jatkuu...

Sunnuntaina

Luca kävi päivällä kattomassa mätsärissä sitä koira- ja ihmisvilinää. Eihän se tuumannut siitä mitään! Mä oon tosi yllättynyt. Jollekin pikkulapselle se nosti karvoja pystyyn, en muista murisiko, kun se lapsi käveli aika tomerasti suoraan kohti. Siirryin sitten vähän sivuun ja annoin namia kun rahoittui heti. Muutoin tuntui, ettei Luca aluksi edes tajunnut, että siellä on paljon koiria ja ihmisiä, kun haisteli niin kovin maata. Näki se pari uutta ihmistä, jotka rapsutteli sitä. Ja haisteli muutaman uuden koiran kanssa. Ihan ok. Mä olin niin yllättynyt, se osas käyttäytyä, mitä nyt kiskoi vähän. Mutta jaksoi aina välillä keskittyä siihen, ettei vedä hihnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti