keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Eka kurssikerta

Elikkäs tänään meillä oli Millan kanssa ensimmäinen tokokurssikerta pitkiin aikoihin. Oli ihan kiva olla niin, että joku oli suunnitellut rungon ja katsoi liikkeitä läpi.

Ekana kurssilla otettiin paikalla makuu. Jee, Milla meni ekalla hienosti maahan, ehkä vähän hitaasti, mutta sen normaaleihin maahanmenoihin nähden hyvin. Oli ihan hyvin kuulemma ollut paikoillaan, siinä tavanomaisessa jännittyneen näköisessä asennossaan. Ei ennakoinut kun palasin, mietin matkalla takaisin koiran luo, otanko sen istumaan vai en, päätin sitten ottaa. Erittäin hyvä nousu! Toivottavasti ei alkaa ennakoimaan kokeessa tuon takia. Ittellä oli mielestäni hyvä, terävä käsky.

Tokana juttuna otettii vain maahanmenoa ja siitä palkkaamista. Otin aluksi niin, että käveltiin vain ja siitä maahan. Heti kun maassa, heitin tai laitoin? palkan jalkojen väliin ja vapautus. Kokeilin myös sitä, että peruutin ja siitä käsky, palkan hetin vähän Millan eteen, jotta joutui nousta ottamaan namin, ja jo valmiiksi ylhällä. Tätä kait se vetäjä ajoi tuolla takaa, jotain puhetta oli myös katsekontaktista tässä yhteydessä, mutta ei Millalla ainakaan heti sitä katsekontaktia ollut, kun nuuskutteli maasta sitä nakkia. Omaan kehumiseen pitää kiinnittää huomiota, enemmän kehua ja iloisemmalla/kimeämmällä äänellä. Nyt taisin kait tehdä suurimman osan niin, että kumarruin taputtamaan ja kehut oli vain, että hyvä. Pitäis muistaa vaikka se loistava, taitava tai vaikka se joo sillä tietyllä äänellä.

Viimeisenä asiana tällä kurssikerralla otettiin seuraamista. Otin sekä normaali- että juoksuseuraamista. Ensimmäisen kerran otin namin avulla siksi, että pysyis se oikea paikka ja käännöksistä tulisi tiiviit. Oikea paikka pysyi normaalissa hyvin, pari täyskäännöstä oli takaosasta väjiä. Juoksuosuus osaksi hyvin, osaksi edisti. Korjasin sitten sen paikan hidastamalla vauhtia, ja sitten uudestaan juoksuun. Mutta huomasin itsestäni sellaisen, etten keskittynyt juoksuosuudessa kunnolla käännöksiin, enkä kääntänyt päätäni antaakseni ennakkomerkkiä Millalle. Täytyy muistaa kiinnittää tuohon enempi huomiota. Tuossa seuruun aikana tuli mieleen se katsekontakti. Mahtaako Milla pitää nyt vain kontaktia siihen namiin, eikä mun kasvoihin ollenkaan. Kokeilin sitten ilman namia, niin eiköhän se heti edistänyt. Otin uudestaa ihan ittekseni ilman namia, meni jo paljon paremmin. Kokeessa viikonloppuna täytyy viritellä ennen meidän vuoroa ottamalla vaikka pikkupätkän seuraamista. Ja täytyy muistaa ottaa jotain ekstrapalkkaa mukaan. Seuraamiseen sain vetäjältä vinkin, että kannattais kokeilla sitä rasiapalkkausta. Kokeilin tätä joskus talvella kerran, ei toiminut. Millalla oli kiire palkalle ja teki huonosti. Mutta kuulemma se aluksi tekee näin, ja hoksaa sitten ajan kuluessa, että palkka tulee vain silloin rasiasta, kun tekee hyvin. Täytyy miettiä. Se kyllä pitää paikkansa, että tuota vois hyödyntää kokeessa, kun ottaa eka yhden liikkeen ja palkka rasiasta. Myöhemmin lisää liikkeitä ja sitten vasta rasiapalkka. Kokeessahan yleensä on liikkeet jaettu kahtia...

Oma mielentila oli ihan hyvä, ehkä siksi oon ihan tyytyväinen meidän treeneihin.

Ronja sai nuuskutella nameja kotona sillä aikaa, kun olin Millan kanssa kurssilla. Ronja sitten tykkää kamalasti tuosta, kun saa ettiä nameja joka paikasta.

Luca kävi tänään taas kontrollissa, kun hoito-ohjeissa sanottiin, että jos ontuu vielä tänään, pitää mennä. Kävely ja tassun asento on parantunut kuitenkin jo vähän. Ontuminen johtuu kuulemma siitä, että jalkaa ei ole käytetty 1½ viikkoon kunnolla. Ja pientä turvotusta oli ilmeisesti vielä, lisäksi se kannuskynnen tulehdus vaikuttaa. Ja onhan ne luutkin siellä varpaissa vielä arat. Hoito-ohjeena rauhallista hihnakävelyä. Mitenkähän tuo onnistuu, kun joka toinen askel on hyppy??? Ens viikolla pitäis kuulemma taas käydä näyttämäs, onko tilanne parantunut. Me näköjään käydään joka viikko nyt siellä lääkärissä. Ens viikolla tuo tarkistus ja seuraavalla rokotus. Toivottavasti loppuu tuohon rokotukseen...

Vähän alkaa jo jännittää viikonlopun koe. En ymmärrä miksi, oonhan nyt ennenkin ollut kokeissa. Pitäis saada luottamus koiran osaamiseen kuntoon, kun tiedän, että se osaa. Ja omaa jännitystä vähentymään. On monta asiaa mihin pitää yrittää muistaa kokeessa keskittyä... Tilasin tänään sellaisen uuden tokokirjan, vaikutti aika hyvältä. Mutta saa nähdä millainen on, kun sen saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti