tiistai 21. huhtikuuta 2009

Tokoilua

Tämän päivän tokotreenit tais kyllä kummankin koiran osalta mennä ihan hyvin.

Ronjakin siis oli mukana, ja sillä oli pitkästä aikaa taas intoa ja vauhtia tehdä jotain. Otin sen kanssa putkeen osan alokasluokan liikkeistä. Ekaksi seuraamista vapaana. Tuli ihan hyvin mukana, tapana kun on jätättää hieman. Istui hyvin, käännökset hyvin, ja toiseen suuntaan juoksuosuus hyvin. Takaisinpäin se sitten jo jätättikin vähän. Ehkä tuo oli sitten liian pitkä seuraaminen, tai sitten vaan ei tykkää, kun noita samoja aina vain hinkataan. Mä oonkin miettinyt, että se opettelis vaikka ruutua tai jotain seuraavaksi.

Seuraamisen jälkeen otin lyhyellä matkalla luoksetulon. Oli hieno, vaikka perusasennot väljiä. Liikkeestä maahanmeno oli taas aivan loistava. Niin nopeasti maahan taas mentiin! Milla sais melkein ottaa tuossa mallia Ronjasta. Liikkeestä seisominenkin meni hyvin. Näiden jälkeen laitoin Ronjan hetkeksi autoon.

Lopuksi se sai harjoitella vielä merkkiä. Vein ensin namipalan merkin taakse ja palasin koiran luo. Siitä käsky merkki, meni hyvin. Otin sitten ilman namin vientiä sitä merkkiä, pari kertaa hyvin, ja vein palkan sinne. Otin muutaman vielä lisää, nekin ihan ok, tosin alkoi ettiä välillä sitä namia sieltä merkin alta. Ronja vähän hauskutti treenikavereita työntämällä merkkisankoa kuonollaan pitkin maata ja kaatamalla sen. Täytyihän se nyt tarkistaa, ettei vain se nami olisi kätkeytyneenä sinne alle! Mutta näki aika selkeästi, että kun tehtiin jotain uutta, oli intokin erilaista. Pitänee sitten alkaa harjoitella sitä ruutua ja vaikkapa tunnaria tai jotain muuta tämmöstä.


Millan kanssa otin ensiksi seuraamista normaalikävelyssä. Otin tosi lyhyen pätkän. Meni ihan ok, ensimmäinen istuminen meinas "unohtua", joten otin pienen matkan lisää. Siinä istuminenkin jo meni ok. Sitten otin seuraamisen juoksuosuutta. Siinä kun tahtoo edistää aika paljon, ja väljyyttä tulee. Kokeilin tätä namin kanssa samalla tavalla kuin tuota normaalikävelyä oon tehnyt viime aikoina. Se on ainakin siihen tehonnut. Nytkin meni osan seuraamisesta oikeassa paikassa, mutta välillä edisti. Ei toki niin paljon kuin ennen, mutta silti. Täytynee jatkaa tuota tuon namin kanssa ja katsoa tuleeko siitä jotain tuolla tavalla.

Treenikaveri treenasi omalla koirallaan merkkejä niin, että oli kolmessa eri suunnassa erilaiset/eriväriset merkit. Mäkin sitten Millan kanssa kokeilin samaa juttua. Ensimmäinen merkki oli punainen hillopurkki. Meni hyvin, itellä kun on samanlainen merkki. Annoin palkaksi namia, jonka vein, tai heitin tai sitten heitin pallon. Toka merkki oli sellainen uusi, semmonen joku jalkapallojuttuun liittyvä. Sekin meni ihan hyvin. Ekalla kertaa näytti siltä, ettei ole ihan varma, onko tämä nyt se merkki vai ei. Meni kuitenkin ihan ok. Otin vielä tokan kerran, kun ekalla kertaa oli vähän kauempana merkistä kuin yleensä. Jäi vieläkin kauas, olin hiljaa, ja Milla korjas itte paikkaansa. Pelästyin, että mokasin jo, kun oli hetken oikeassa kohtaa, mutta en puhunu mitään. Meni onneksi sitten vielä oikeaan kohtaan. Eli ihan ok. Kolmas merkki oli keltainen sanko, ja siellä oli pari kaveria aika lähellä takana. Mä näin jo alusta, ettei Milla keskity tai katto sitä merkkiä kunnolla, mutta laitoin silti merkille. No eihän se menny, vaan meinas mennä sille ekalle. Otin uusiksi, ja sitten se tais mennä vähän epäröiden. Eipä olla ennen näin merkkejä treenattu, eikä etenkään niin, että joku siellä takana seisois. Otin vielä kerran, ja sitten meni hyvin.

Otettiin myös ohjattu nouto, se kun on takunnut viime aikoina, ja siellä möllitokossakin. Käytin hyödykseni tilannetta, että on vähän vieraampia ihmisiä paikalla. Elikkä S vei kapulat ja jäi siihen melkein merkin kohtaan seisomaan sinne sivuun. M seisoi meidän sivussa aika lähellä. Milla meni epävarmasti merkille, ja jäikin sitten mun mielestä liian kauas, annoin uuden käskyn, merkki. Ja nyt meni merkille asti ja pysähtyi siihen. Vaarana oli myös se, että olis sinkaissut tuosta vain kapulalle. Yritin keskittyä seuraavaan käskyyn kunnolla, ja näyttää tarpeeksi selkeästi mikä kapuloista tuodaan. Kait sitten ihan ok onnistuin, koska lähti oikeaan suuntaan. Säikytteli kyllä mennessään, kun teki sellaisen mutkan matkalla, ja näytti siltä että hakee taas keskimmäisen, mutta teki taas mutkan ja haki sen minkä pitkin.

Lopuksi otettiin vielä paikallamakuuta kaikki yhdessä. En kait itte keskittynyt liikkeeseen kovin tarkasti, kun en huomannut toisten käskyjä, huomasin sitten vain, että oho, tuo vieruskaveri jo makaa. No, eipä Milla ainakaan reagoinut toisten käskyihin. Oltiin piilossa hetken, ja palattiin koirien taakse ja siitä viereen. Jee, Milla ei ennakoinut istumaan nousua. En sitten edes pyytänyt istumaan, vaan vapautin sen suoraan maasta. Tulin sitten ilman koiraa siihen mukamas käskyttämään omaa koiraa, jotta vieruskaverille saatiin treeniä siitä, että toiset käskyttää vieressä.

Ihan viimeiseksi otin vielä pari, kolme kertaa sivuaskeleita. Milla meni ekan kerran hyvin, sen jälkeen meidän väliin jäi semmonen muutaman sentin rako. Mutta tarkoituksena oli vain kattoa, meenkö itte vinoon vai suoraan. Taisinpa suurimman osan mennä vinoon. Pitääköhän mun piirtää maahan viiva, ja sitä pitkin ottaa niitä sivuaskeleita, vai mitenköhän saan tuon korjattua? Kun en edes aina huomaa sitä itte. Loppujen lopuksi oon aika tyytyväinen treeneihin, tuosta ohjatusta noudosta huolimatta.


Luca on edelleen levossa. Tänään se on jo kuitenkin saanut olla enemmän vapaana täällä ja leikkiä enempi. Sillä kävi vieraskin tänään, Suvi. Pilliluoksetuloja pillityksenä oon tänään nyt ottanut joka kerta kun oon antanut ruokakupin, jotta ei vain unohda sitä, kun sen kanssa jo niin hyvin päästiin alkuun ja toimi loistavasti. Taas saa vetää yhden toipilaspäivän kalenterista yli. Enää niitä on kontrolliin 5 jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti