torstai 9. huhtikuuta 2009

Tokotreeniä

Oon ilmoittanut Millan möllitokoon, joten tokoa on sitten treenattu aikas paljon viime aikoina. Eikä vain tuon möllitokon takia, vaan muutenkin. Tän vuoden tavoitteina vois tokon osalta olla edes muutama tulos kokeista.

Tiistaina käytiin ottamassa porukalla istuminen, se kun on takunnut meillä viime vuonna jostain syystä. No, eihän siinä treeneissä ole mitään ongelmaa. Otin tiistaina myöskin pelkästään merkkiä eri suunnista, meni hyvin. Ja pitkästä aikaa otettiin hyppynoutoa. Este ei edes ollut kovin korkea, mutta silti hyvä jottei mennen tullen jalat hipaissut estettä. Otin sen kai kolme kertaa, ja aina jompaan kumpaan suuntaan jalat hipaisi. Pitäisköhän harjoitella korkeammalla esteellä, jotta se hyppäis kunnolla?

Keskiviikkona menin taas porukkatreeneihin ottamaan sitä istumista, ja etenkin vieraiden koirien kanssa. Se meni taas hyvin. Mulla on nykyään palkkana istumisen tai yleensä paikallaolojen jälkeen jotain ekstraherkkua kipossa. Ennen tuota istumista olin jo ehtinyt ottaa ruudun. Testasin sitä niin, että otin Millan suoraan autosta tekemään ruudun. Se meni ihan ok. Ekalla kertaa Milla juoksi ruudun yli, omaa mokaa tosin oli ihan kokonaan. Huusin seis-käskyn ihan liian myöhään. Pysähty sitten tosiaan sinne ruudun taakse, mistä kyllä itte korjas oikeaan paikkaan kun en enää puhunut mitään. Tokalla kertaa meni ihan ok, tosin ei pysähtynyt kunnolla mun seis-käskyyn, vaan vaihtoi vähän paikkaa. En oo sitten muuta tuossa ruudussa ottanutkaan, eli ei mitään tietoa meneekö ekalla maahan ja tuleeko ok seuraamaan vai ennakoiko ruudusta lähdön. Sen näkee sitten siellä möllitokossa. Sitten otin pienen pätkän normaaliseurausta, meni omasta mielestä loistavasti. Kokeilin myös käännöksiä ja sivuaskeleita, ihan ok. Lisäksi vielä otin pitkästä aikaa hitaassa kävelyssä, loistava, sekä juoksussa seuraamista, ei niin hyvä. Ehkä namiseuraamispätkät on tuottanut tulosta. Ehkä. Sitten kokeilin kaukoja kun niissä liikkuu niin paljon. Kokeilin niin, että Milla oli ruoholla ja mä ite lumella, eli oli tavallaan "este" välissä. Se maahanmeno missä liikkuu eniten, meni todella loistavasti. Vapautin takapalkalle heti tuon jälkeen ja vielä palloriekkumiset päälle. Vipana liikkeenä kokeilin ohjattua noutoa. Ei ollut avustajaa, joten vein kapulat itte. Ruoho oli hyvin kapuloiden väristä, joten mietin mahtaako nähdä kapulat sieltä seasta. Merkille hyvin, mutta en tiä sekoittaako nomen suuntiin niin paljon, kun lähti siitä suoraan näytettyyn suuntaan. Ei siis tuonut kapulaa. Vein sen takaisin lähetyspaikalle, ja kävin nostamassa haluamaani kapulaa, ja otin uusiksi. Nyt meni ihan ok. Tätä täytynee treenailla lisää.

Tänään kävin ottamassa asfalttipohjaisella parkkipaikalla ruudun, kaukoja sekä ohjatun noudon. Ruutu ihan ok, tosin meni sivusta, mitä ei ole tehnyt hetkeen. Otin vielä uusiksi niin, että palkkasin merkille, siitä lähetin sitten vielä ruutuun, jossa odotti pallo ja vapautus. Tarkoituksena saada se aikaan, että muistais mennä suoraan sinne ruutuun. Mutta tällä kertaa ei onneksi tehnyt sitä, että juoksee paljon sivuun ja jää sinne odottelemaan mitä sanon vai sanonko mitään. Vois päätellä, että edistystä olis ehkä tapahtunut. Kaukot tein taas samoin kuin silloin keskiviikkona, eli tavallaan "luonnoneste" välissä estämässä etenemistä. Ja maahanmeno onnistui taas! Ja palkkasin siitä. Mutta se ohjattu nouto. En ymmärrä mikä siihen on tullut. Tällä kertaa oli avustaja viemässä kapulat. Ja haettiin taas sitä oikeanpuolimmaista. Ekalla kertaa näytti siltä, ettei edes nähnyt koko kapulaa, vaan haki sitten keskimmäisen. Otettiin vielä uusiksi, haki vasemman. Vielä uudestaan, sama toistui. Vieläkin uusiksi, tällä kertaa niin, että oli vain se oikean puolimmainen, nyt haki ok. Sitten uusiksi, oli oikea ja vasen, ok. Ja lopuksi oli kaikki ja nyt meni hienosti. Mulla oli naksutin vasemmassa kädessä ja kun naksautin merkille, olin kuulemma tehnyt kädellä jonkin pienen liikkeen vasempaan suuntaan. Liekö tästä sitten ottanut sen käsimerkkikäskyn ja haki siksi sen vasemman puolimmaisen? Sen kun tietäisi. Pitää treenailla tuota ilman naksutinta. Mutta tuonkin näkee sitten siellä möllitokossa miten menee.

Tuo kersa on kauhea riiviö. Tällä viikolla se on koetellut aika tavalla kärsivällisyyttä. Kun on ollut aika paljon pahanteossa tai sitten yrittämässä sohvalle tai muuten vain puremassa. Tai pompottamassa pääsyä pihalle, mutta ei sitten teekään mitään muuta kuin napsii sammalta tai käpyjä. Tiistaina käytiin rakentamassa meidän suhdetta kaksistaan pienellä metsälenkillä. Aluksi otettiin tiellä hihnakävelyä, joka sujui ihan hyvin. Lisäksi halusin kokeilla tuoko palloa pihalla mulle. Toihan se, mutta liian aikaista on tuokin vielä. Alkoi leikkimään sillä pallolla, kun siinä oli lunta. Lisäksi on tainnut aika hyvin ehdollistua luoksetulopillitykseen, ja siihen, että sen jälkeen saa palkkion. Kokeilin pillittää kun oli pallo suussa, pallo jäi, mutta koira tuli. Mutta tuo oli vain testaus ja päädyin siis siihen, että liian aikaista on. Eihän sillä edes ole ikää kuin 11 vkoa. Taidetaan harjoitella pallon hakemista ihan sisällä vain vielä pitkän aikaa. Ja sitten jossain vaiheessa yhdistää sitä pillitystä siihen. Luoksetulopillitykseen jätän siltikin sen namipalkan vielä, jotta se luoksetulo pysyis yhtä hyvänä. Oon nyt liittänyt ruokakupin yhteyteen joka toinen kerta myös eteen-lähetyksen opettelun. Tavoitteena olis saada Lucalle parempi eteenlähetys heti alusta kuin Millan kanssa.

Tiistaina Ronjalla oli kaverikoiratapaaminen taas pitkästä aikaa. Se meni tosi hyvin. Ronja oli oikein mallikaverikoira, ei yrittänyt pois, vaan kärsivällisesti oli siliteltävänä ja taputeltavana. Eikä edes komentanut kuin ihan hiljaa. Ja senkin lopetti siihen, kun käskin lopettaa. Sisällä viikolla kokeilin Ronjan kanssa myös vähän tokoliikkeitä. Ronjan tasoon nähden meni ihan hyvin, paitsi maahanmeno tökki, joka on ollut loistava liike sillä viime aikoina. Mutta ei se haittaa, omaksi iloksi sen kanssa vain uusia liikkeitä opetellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti