tiistai 9. kesäkuuta 2009

Saikkua edelleen...

nimittäin mulla ittellä, ja se on rajoittanut aikas paljon tätä koiratouhuilua. Kyllä harmittaa vietävästi.

Mitähän me ollaan tässä nyt tehty, vai ollaanko mitään? Hmm, torstaina mulla olis ollut ampumakurssi, mutta jouduin perua sen tuon jalan takia. Olis ollu kyllä kiva mennä. Perjantaina en todellakaan tehnyt koirien kans mitään, kävin uusiksi lääkärillä, ja nyt pistettiin kortisonipiikki jalkaan. Oli sitten aika kipeä sen jälkeen.

Lauantaina käytiin mun kotona koko konkkaronkka. En paljon mitään tehnyt, jalka oli tosi kipeä. Yleensä käytän suuren pihan hyödykseni ja teen koirien kans kaikenlaista. Kävin Millan kanssa ottamassa vähän pillipysäytystä. Heti kun pysähtyi, heitin pallon meidän väliin. En voinut ottaa kuin tän kerran, kun Milla ei lähtenyt enää kauas. Lisäksi otin sitä kiepsahdus-juttua. En tiä onko siitä meille enää mitään hyötyä, mutta oli ainakin tavallaan uusi juttu. Eli jätin Millan istumaan tien reunaan, vein damin oikealle puolelle taakse. Tulin itte Millan eteen, ja eka pysäytyspillitys, oikea käsi ja eteen-käsky. Milla näköjään yleensä ja kaikissa lajeissa kiepsahtaa vasemman kautta, niin nytkin. Vain 2-3 kiepsahdusta tuli niin kuin piti. Mutta siitä voidaan aloittaa. Lopuksi otin pelkän eteen-lähetyksen, dami oli pitkähkössä heinikossa. Hyvin pysyi ja kuunteli lähipiippiä.

Lucan kanssa kävin kävelemässä hetkessä matkaa niin, että Luca oli vapaana. Se lähti juoksentelemaan edellä, ja mä pääsin siltä piiloon. Tulihan se äkkiä ettimään, en tiä miten kauan olis ettiny, mutta risu rasahti jalan alla, jolloin se löysi mut. Loppuajan se pysyi hyvin lähettyvillä. Tein vielä puutarhaan sille 3:n pallon haun. Nyt oli aluekin laajempi kuin aikaisemmin. Luca odotti sidottuna rappusissa sen aikaa kun vein pallot, ja kiersin talon takaa nurmikolle. Päästin Lucan vapaaksi ja se juoksenteli nurtsilla. Se löysi äkkiä ekan ja iloisesti luo. Tokan kans meni vähän kauemman, mutta sekin hyvin. Kolmannessa menikin sitten jo pari - kolme minuuttia, ja kakkahätäkin yllätti kesken. Pallon haju leijaili nenään kesken hädän, ja niin se sitten pyöri siinä pallon lähettyvillä. Aika mielenkiintoista muuten, se rengasti koko ajan aluetta pienemmäksi ja löysi pallon. Aika hyvin se palauttaa, tai siis tosi hyvin, ne luovutukset on semmosia, etten tiä onko hyviä. Paljon paremmin kuiteski jo pysyi vieressä/sylissä, eikä yrittänyt karkuun. Palkkioksi heitin palloa pari kertaa. Käytiin vielä kaikkien koirien kans kävelemässä tiellä, jotta saivat olla rauhassa vapaana.

Sunnuntaina oli ohjattua tokokoulutusta Ylistarossa. Meitä oli vain S ja minä, sekä yksi kuunteluoppilas, joka sai kuiteski kans tehdä jotain koiran kanssa. Käytiin läpi maahanmenon käskytystä, ja sieltä istumaan nousun käskytystä kerran, pari. Milla oli kamalan hidas kummassakin. Mutta teki ekalla kuiteski molemmat.

Sitten otin muutaman pikkuseuraamisen, kun Sirpa teki jotain Wiiman kanssa ekana. Me keskityttiin luoksetulon pysähdysten nopeuttamiseen. Ja kävipä siinä ilmi semmonenkin asia, että luultavasti mä oon itte saanut Millan menemään hitaasti maahan tai vasta tokalla sillä, että katton päälläni sitä. Eli mun pitää pitää niska jäykkänä. Kokeilin niska jäykkänä muutaman kerran, oli kuulemma aika iso ero! Ja taisin nähdä semmosta itekin silmäkulmasta. Toivotaan, että se oli tuosta kiinni. Tultiin siihen tulokseen, että käsimerkki on tehokkaampi kuin käsky seisomisessa. Onhan se, jos se vain tottelee sitä. Nythän mä oon käyttäny molempia. Maahanmenoon ei kovin saatu nopeutta lisää, ja lisäksi alkoi ennakoimaan aika paljon, joten otettiin läpijuoksuja ja yritettiin vauhtia. Ohjeeksi saatiin vaihdella pysäytyksiä, eli joskus seisominen, joskus maahan meno ja usein läpijuoksuja. En muista oliko tuosta nopeuttamisesta mitään muuta puhetta.

Seuraavaksi keskityttiin ohjattuun noutoon, ja vasempaan suuntaan. Eka kerta meni taas niin, että Milla haki keskimmäisen. En tiä tekikö mun oikea käsi taas niitä jotain juttuja. Tokalla kertaa keskityin pitämään paidasta ja housuista kiinni, ihan ok. Eli, muista pitää oikea käsi hallinnassa.

Lopuksi keskityttiin vielä ruutuun, ja mun käskytyksen ajoitukseen, sekä siihen, että Milla pysyi ruudussa. Aluksi otettiin suora ruutu ja harjoittelin ajoitusta. Palkka ruutuun Millalle. Sitten otin koko jutun, ihan hyvin, mitä nyt itte sekoilin kävelyosuudessa, kun liikkuri tahallaan käskytti väärään suuntaan. Milla pysyi hyvin! Toivottavasti tuo sekoilu sai aikaan sen, että pysyy siellä ja kattoo mitä teen.

- luoksetulo: läpijuoksut (vauhtia lisää), vaihtele pysäytyksiä, palkka heti takaa kun menee maahan, muista niska jäykkänä alkukäskytys, samoin seisomisen käsi niska jäykkänä
- ohjatussa ei oikealla kädellä (jos vasen kapula haettava) mitään ylimääräisiä, pidä housunsaumasta kiinni
- ruutu, muista käsky ajoissa.
- yleensäkin jämäkämpi ote ja olo, ei ylimääräisiä juttuja

Asiaa olis vielä Lucan pentukoulusta ja tän päivän tokoilusta, tai siis eilisen, mutta nyt pitää mennä nukkumaan, joten jatkan huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti