torstai 11. kesäkuuta 2009

Nomekurssi

Tänään oli Millalla pitkästä aikaa nomen yhteistreenit. Treeneissä aiheena oli markkeeraukset ja pieni hallittavuusharjoitus. Paikkana Pentinvuoren monttu.

Aluksi tehtiin veteen 2-markkeeraus. Molemmat tehtiin eka ykkösinä. Paikkana Millalle oli toisessa kaislikon taakse ja toisessa nimenkärjen taa. Vaikutti helpoilta paikoilta, mutta tuo jälkimmäinen ei ollutkaan niin kovin helppo, ainakin se tuotti lähes kaikille vaikeuksia.

Tuonne niemenkärjen taakse heitettiin ensin. Se meni suht ok. Milla lähti hyvin vedessä suoraan, meni sitten sille isolle saarelle ja sieltä maata pitkin ja takakautta damille. Palautti suurimmaksi osaksi maata pitkin.

Kaislikon taakse tuli se toinen ykkönen. Milla yllätti mut, ja lähti hakemaan sitä maata pitkin ja palautti osan matkaa uiden. Mä luulin ihan toisin päin sen tekevän.

Kakkosena heitettiin niemenkärjen taa eka ja sitten sinne kaislikon taa. Annoin Millan valita kummanko hakee. Olis ehkä pitänyt itte päättää ja käskeä sen hakea sieltä niemenkärjen takaa ensin. No, kaislikko meni ihan ok. Meni ja palas maata pitkin, se siitä uimisesta. Mutta toiselle kyllä kattoi, lähetin hakemaan. Lähti ihan väärään suuntaan, nimittäin tuonne kaislikon taa. Otin takas ja uus lähetys, sama homma. Kielsin, otin takas ja vielä uusiksi. Nyt lähti oikeaan suuntaan, ja luulin, että nyt muistaa, mutta uiskenteli jotain kiemuroita, ja näytti siltä, ettei muista. Olis saattanut muistaa, mutta en tiä. Käskin heittäjän krääkkyä. Heti äänen kuultuaan Milla meni hakemaan damin sieltä. Sinne oli jäänyt joltain edelliseltä toinenkin dami, joten Millapa päätti tuoda molemmat! Ikinä oo tuonut kahta kerralla. Paitsi nyt. Palautti uiden.

Hallittavuustehtävä oli ihan uudenlainen. Meitä oli ekassa harjoituksessa aluksi vain 3 koirakkoa. Mentiin jonoon, oltiin keskimmäisiä. Ekalle tuli heitto vasemmalle, ohjaaja siirtyi vasemmalle, ja me keskelle odottamaan meille heitto. Heti kun edellinen koira oli ottanut damin, tuli jo seuraavalle heitto. Meille heitto oikealle ja siirryin itte oikealle. Ja näin me jatkettiin muutaman kerran. Pääpiirteissään nämä tais mennä ihan ok. Yhtä heittoa tais Milla ettiä aika kauan, enkä muista otettiinko yksi heitto uusiksi, ei kyllä mielestäni.

Toinen hallittavuustehtävä oli semmonen, että toisella puolella oli 2 koirakkoa ja vastapäätä, jonkin matkan päässä oli 2 koirakkoa. Eka tuli yhdelle koiralle heitto keskelle, joka haki sen pois. Näin mentiin kaikki koirat läpi. Milla teki ihan ok. Seuraavaksi tuli jokaiselle koiralle heitto sivulle. Meidän paikka oli vähän huono, ei nähnyt heittoa juuri ollenkaan, otin pois. Uusi heitto, joka oli sekin ihan puiden takana, ei nähnyt. Vielä uusi heitto, se tais mennä ok. Tässä kun meidän vierestä haettiin dami, Milla hyökkäs yhden koiran luo, kun se toinen koira juoksi suoraan kohti. Toisen koiran omistaja vain tykkäs, kun narttu antoi urokselle kyytiä. Ite en tykkää. Lopuksi tehtiin heitot vielä vastakkaisen puolen keskelle. Sekin ihan ok.

Viimeisenä tehtävänä oli 3-markkeeraus. Nämäkin otettiin yksitellen jokainen. Eka heitto sinne, missä oltiin jonossa. Paljon hajuja, mutta ihan selkeä paikka, jonka näki hyvin. Milla ei millään löytänyt sitä ekaa, lähti vain mihin tahansa, hyvä jos sain sen takas. Kovasti karjumalla vain tuli. Ei hyvä. Uusi heitto, nyt ok. Muut paikat meni hyvin, tai no, viimeisellä paikalla tais vähän pyöriä, mutta pysyi hyvin pienellä alueella. Kun nämä otettiin sitten kolmosena, se meni loistavasti. Tosin siinä keskimmäinen pyöritti vähän, mutta ei kauaa.

Mutta en kuitenkaan kovin tyytyväinen tähän kertaan ole. Mulla ei nykyään jostain syystä hermo kestä yhtään sitä, kun Milla ei seuraa, vaan kiskoo/edistää koko ajan. Ja sitten taas nypin sitä hihnasta ym. Ja se taas saa Millalla kierrokset päälle. Nytkin vain silmänvalkuaiset vilkkui, kun Milla palautti. Ja kerran tai kaksi damikin tippui. Kierroksetkin näkyi mm. siinä, että damia piti pureksi ja puristaa aika kovaa, sekä nyppiä. Ei näissä itse tehtävissä nyt kuiteskaan niin paljon menny pieleen... Paikkana oli montun vastakkainen puoli, tien toisella puolen. Eli lyhyttä koivikkoa.

Mutta tuonne pitänee mennä treenaamaan: vesimarkkeerauksia, vaikka ykkösinä samat, kun on varmaan vain 1 heittäjä. Tuo 3-markkeeraus onnistuu vaikka ihan yksinkin, käyn vain heittämäs ja tuun pois. Tai Marko heittää ja vaihtaa paikkaa. Ja sitten se vesiohjaus siitä hiekalta niemenkärjen yli sinne kaislikkoon, minkä taa Millalle tuli se heitto. Ja kovasti haluaisin mennä jo sinne Ämmiksen lätäkölle...

Ai niin, ennen harjoitusten alkua otin tokoluoksetuloa niin, että pysäytin seisomaan, eli vahvistin sitä kättä. Heitin aina pallon. Otin muutaman kerran tiellä, ihan ok. Jätin tuossa joko seisomaan tai istumaan. Menin vähän syrjemmälle, jätin maahan, eka tais olla ok. Tokan kerran jätin maahan (oli murkkuja), kun käännyin, Milla istui! Argh, onkohan tuossa nyt sitten seuraava ongelma. Tai sitten se oli ne murkut...

Saa nähdä mitä jalka tykkäs.

Luca tais tokoilla tänään vähän. Tein perusasentoja namin avulla, muutaman kerran jätin jo jalan pois. Aika hyviä oli. Muutaman kerran otin siitä maahanmenon, onnistui vain pari kertaa, kun tahtoo nostaa pepun ylös. Maahanmenoja otin namilla+käskyllä. Ne on aika nopeita jo. Palkkioksi lopuksi heitin palloa muutaman kerran. Pääsääntöisesti luovutus oli se normaali, eli yritti ohi. Kaappasin syliin. Siinä se istuksii sylissä pallo suussa. Kerran jäi kauemmas ja kiersi keittiön kautta. Otin pallon pois ja olin hetken niin etten huomaa sitä. Ja vielä yksi heitto. Ihan hieno. Täytynee tehdä niin, että jos ei tuu hyvin, pientä murinaa tai kieltoa ja pallo pois ja lopetan siihen. Eikä sitten enää uusiksi.

Ronja ei tänäänkään päässyt tekemään oikein mitään, pikku reppana. Sitten kun mun jalka on kunnossa, mennään metsään, jossa saa juoksennella. Siitä se ainakin tykkää.

Takapihalla otin lähihakupiippiä. Nakkelin sinne nameja, ja aina kun oli nami kohdalla, piipitin. Toivon mukaan oppii jotain tuolla tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti