keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Pentukoulu ja tokoilua

Menin hyvissä ajoin kentälle, jotta ehdin käydä kävelemässä vieressä olevalla purkkarilla Lucan kanssa. En kovin kaukana käynyt kuitenkaan, kun ajattelin mennä varsinaiselle kentälle jo käveleskelemään. Nyt Luca muuten pysyi autossa hyvin omassa lokerossaan, eikä heti hötkyillyt pois sieltä.

Kentällä käveleskelin vähän, sitten istuttiin hetki penkillä, mutta otettiin muista mallia ja siirryttiin nurtsille varjoon. Kohta tulikin jo kouluttajakin paikalle.

Ekana otettiin perusasentoa. Luca joutui mallikoiraksi kouluttajan kanssa. En kyllä tiä miksi, eihän se osaa sitä kunnolla vielä ja höseltää namien kans niin kovasti, joten aika hankala tapaus oli. Näytettiin kaksi tapaa, joita pitäis kokeilla kotona ja valita niistä sopiva. Mä nyt oon jo aloittanut jollain tapaa tuon opettamisen, joten jatkan samaan tapaan.

Sitten otettiin maahanmenoa. Otin edelleen namin avulla, ja tais muutamassa olla käsky apuna. Pidin namia nyt vähän kauemman aikaa, muutaman sekunnin, niin Luca vaihtoi heti lonkka-asennon. En tykkää, mutta toivon mukaan tuo menee sitten ohi.

Otettiin taas luoksetuloa samalla tavalla kuin eka kerralla. Hyvin meni, paitsi toisessa sähelsin itte, kun en sanonut käskyä oikein, eli Luca, tänne. Sanoin vain tänne. Tuota pitää miettiä käytänkö tuota nimiyhdistelmäkutsua sitten kokeessa, jotenkin se on nyt tullut luonnostaan.

Lopuksi taas keräännyttiin ympyrälle ja koirat rauhoittui siinä. Kellahdutin Lucan makaamaan, pysyikin siinä jonkin aikaa, mutta nousi kyllä istumaan.

Kyselin aluksi neuvoja, miten saisin opetettua hienosti hihnakävelyn, tai siis mikä olis meillä nyt seuraavana vaiheena, jotta saisin Lucan pysymään lähempänä. En oikein saanut mitään käyttökelpoista ohjetta. Vain sen, että lyhyempi hihna tai jotain. Pitäis kattoa sieltä, mitä kirjoitin ylös.

Ihan ok meni tämä koulukerta. Lucakin oli kotona väsynyt, joten kait se sen aivoja rasitti...

Tiistain tokoilut meni Millan kanssa tosi hyvin. Mä suunnittelin ottavani pikkupätkän seuruuta, ohjatun noudon ja luoksetulon. Otin sitten luoksetulon, ohjatun noudon ja ruudun.

Aloitettiin ruudusta, jonne lähetys oli oikealle. Merkille hyvää vauhtia, mutta huono paikka, oli ihan äärirajoilla, oliko 2 metrin sisällä vai ei. Hyvin ja vauhdikkaasti ruutuun. Nyt olin käskytyksessä oikea-aikainen ja hieno pysähdys seisomaan. Pallopalkka sinne. Kävin antamas namia namirasiasta. Vein Millan ruutuun makaamaan, ja tehtiin kävelyosio toisen käskyttäessä. Ei meinannutkaan lähteä. Hyvä.

Ohjatussa noudossa valitsin haettavaksi kapulaksi vasemman (ylläri). Muistin kiinnittää huomion oikeaan käteen. Merkki hyvin, ja tosi hyvin kapulalle. Huonosti kapulasta kiinni, toi laipasta. Sivulle hyvin, mutta sitten tiputti kapulan maahan. Ei hyvä. Otin pari kertaa niin, että kapula oli maassa, ja Milla nosti sen mulle. Nyt hyvin. En tiä onko sillä välillä niin kova vauhti/kiire, ettei ehdi ottaa kunnolla kapulasta kiinni.

Luoksetulossa muistin jäykän niskan, ja Milla meni hyvin maahan :) Otin eka läpijuoksuna. Seuraavassa otin pysäytyksen seisomaan kädellä. Hyvä. Seuraavaksi pysäytys maahan, parempi kuin ennen. Ei nopea vieläkään. Tuossa maahanmenon pysäytyksessä alussa nousi maasta istumaan, en tiä miksi. Lopuksi läpijuoksu. Olin kyllä supertyytyväinen Millaan.

Ronjakin tokoili taas vähän. Tein sen kanssa niitä normaaleja. Marko yritti tehdä seuruuta sen kanssa, mutta ei oikein osannut. Ronja kyllä seurasi hyvin.

Samoin se teki hyvin liikkeestä maahan, seisomisen ja luoksetulon.

Kokeilin vielä lyhyen paikallaolon, aika oli 15-30 s, en muista tarkasti. Pysyi hyvin. Tulipa taas kerran mieleen, voiskohan sen kanssa osallistua kokeeseen. Pitäis vain hioa perusasentoja ja tehdä nuo jäävät liikkeet loppuun. Sekä pidempää paikallamakuuta. Mutta Ronja on semmonen, että jos sitä huvittaa, se tekee hyvin (ja jos namia on tarjolla) mutta jos sitä ei huvita, se ei todellakaan tee. Katotaan nyt.

Tänään kävin Lucan kanssa metsässä. Oli pakko lähteä jalasta huolimatta, kun se teki koko ajan pahaa. Kun päästin sen autosta, se heti ampaisi haistelemaan jotain. Ei merkkiäkään, että olis pelännyt tms. Lähdin sitten kävelemään polkua pitkin, se pysytteli aika hyvin lähellä. Otin muutamia luoksetuloja pillillä, ja annoin namia aina palkaksi. Kokeilin pari kertaa pillipysäytystäkin. Eli piip, ja kun kääntyi kattoon, heitin pallon meidän väliin. Palloa haki ja toi hyvin, mutta ne luovutukset. Niissä se meinaa mennä ohi. Aina pitää kaapata. Ja toka vipa kerralla se pysähtyi pallon kanssa tielle, eikä meinannu tulla. Madalsin ääntä ja samalla varmaan sävy muuttui, ja sanoin tänne. Otin pallon pois, käveltiin vähän ja heitin uusiksi. Tuli, ja sain pallon. Seuraava luovutus olikin sitten hieno. Pitäis tutkia jostain, mitä tuossa luovutustilanteessa kannattaa tehdä. Järki sanoi, että on liian aikaista tehdä pihalla. Mutta katotaan nyt. Täytynee sisällä tehdä muutamia kertoja, eka tuos käytävällä ja sitte vaikka olkkaris.

Millan kans tokoilin vähän pihassa. Tehtiin seuruuta. Välillä hyvin, välillä poikitti. Mutta aika hyvä oli. Täytyy koittaa niitä käännöksiä sinne vasemmalle, jos se auttais.

Sitten otin kaukot. Otin eka maasta seisomaan. Nousi ekalla seisomaan, hyvä. Sitten otin maasta istumaan, kait. Sekin hyvin. Sitten jätin istumaan (ennakoi aika pahoin istumasta maahanmenoa, ja kun en puhunut mitään, nousi takaisin istumaan) ja siitä seiso, maahan, istu, maahan, istu, seiso. Siksi näin kun maasta istumaan nousi seisomisen kautta. Muutoin loistava. "Rajana" mulla oli nurmikon reuna. En tiä auttoiko tuo, ettei edennyt.

Lopuksi otettiin tunnari. Hyvin pysyi, kun mä käännyin vaikken muistanutkaan odota-sanaa. Meni vauhdilla kapuloille, siinä vaiheessa oma jo vähän sekoittui, ja sitten kun sähelsi siellä jotain lisää, en ollut itte varma ollenkaan, että otti oikean. Marko kyllä sanoi, että oli. Pitäis näköjään aina harkoissakin merkata kapulat. Muutoin ok.

Sitten vielä takapihalla istuminen. Jätin sen sinne istu-käskyllä, tulin itte sisälle piiloon. Odotin 20-30 s (en muista enää), menin palkkaamaan, uusi käsky ja tulin piiloon. Odotin taas jonkin aikaa, palkkaus ja takaisin piiloon. Nyt odotin aika kauan ja takaisin palkkaamaan ja nyt vapautus herkulle, joka oli luu. Yhteensä Milla istui jotain 2 min 15-20 s.

Ronja ei tänään tehnyt sen kummempia. Muuta kuin riehui taas kersan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti