perjantai 6. tammikuuta 2012

Sisätokoa ja hakua

Maanantaina tein Lucan kanssa vähän tokoa sisällä, kun jotain pitäis alkaa jo kunnolla taas tekemään.

Tunnarikapulan pito: annoin kapulan kädestä ja pientä edistystä oli edelliskerrasta havaittavissa. Luca piti kapulaa ihan ok, ja pitoaika oli aika pitkä. Pieniä sihahduksia kielloksi, kun vähän meinasi pureskella kapulaa. Toinen pitokerta oli lyhyt, mutta täysin onnistunut. Pelkät rauhalliset kehut tämän jälkeen.

Sivuaskeleet: namin kanssa sivuaskeleita. Ensiksi otin vasemmalle. Tähän suuntaan sujuu jo aika hyvin, namin kanssa. Testasin vähän, että miten sujuu, kun nami ei olekaan ihan kuonossa kiinni, heti vähän asento levahti. Johtuiko sitten siitä, että kurkotteli ehkä sitä namia? Oikealle askeleet vaatii enemmän korjausta ja apua namin kanssa, Lucan asento hieman väljähkö koko ajan. Ajattelisi, että tämä olisi just toisinpäin. Vasemmalle vaikeampi kuin oikealle, mutta voipi olla, että vasenta ollaan tehty enemmän. Panostusta sivuaskeleisiin oikealle siis enemmän.

Kaukojen vaihdot: istu-seiso aika ok nousuna, mutta liikuttaa jalkojaan joka suuntaan, tai siis täpistelee sen jälkeen kun on noussut. Maasta seisomaan, tässäkin täpistelee, mutta enemmän vielä kuin istu-seiso vaihdossa. Maasta istumaan, osaa kyllä, ja namin kanssa tai käsimerkillä tosi hyvin, ja käskylläkin kyllä. Makuu on vain Lucan lemppariliike, ja se näkyi nytkin. Vaati tosi monta pelkkää suullista käskyä ennen kuin nousi istumaan. Testaus tämäkin. Kädellä nousi heti. Olisi vain kokeessa sitten helpompi, kun saa käyttää molempia, jos kotona toimii vain toisella. Seisomasta istumaan ok, venytti itteään namin perään ylöspäin. Täpistelee ihan liikaa vaihdoissa vielä. En tajua, millä saan Lucan raunoittumaan tässä liikkeessä sen verran, että saa suoritettua vaihdot rauhassa. Ehkä se matka tekee sen? Vai saako sitten aikaan sen, että ei täpistele, mutta etenee? Tämä liike vaatii todella paljon työtä vielä. Kun vain tulisi vaikka joka päivä tehtyä jonkun vaihdon parikin kertaa.

Tänään, kun oli töistä vapaa, kävin tekemässä Lucalle haun pitkästä aikaa. Viimeksi sillä oli ongelmana se, että luovutti aika äkkiä, jos ei löytynyt. Tänään tämä tapahtui vain kerran, ja sekin oli vasta neljännen damin jälkeen. Ei tietysti tätäkään olisi saanut tapahtua (ite en tykkää), mutta kun lähetin vauhdista uudestaan, lähti, ja löysi, onneksi. Kerran teki lähetyksessä sen, että jäi syömään lunta, oliko sitten mun lähetys huono? Voi olla, en hoksannu sillä tavalla kattoa.

Vietiin yhteensä 6 damia alueelle, jonka keskellä meni isohko oja. Yksi dami vasemmalla lähellä, pienen puun alla. 1 dami oikealla lähellä ja toinen lähellä ojanreunaa. 3 damia ojan takana, joista keskimmäinen risukon keskellä, ja kaksi muuta kauempana reunoilla. Tein mokan, kun unohdin päästää Lucan aluksi pissalle, sehän kusaisi sitten heti kun pääsi metsään. Enpä sitten tuosta torunut, kun en huolehtinut että olisi saanut asioida ennen hommiin menoa. En kyllä tykkää, kun/jos kuseksii. Aluksi Luca juoksenteli höyryjä, mutta suhteellisen äkkiä löysi ekan. Ja tais olla vielä toinen kauimmaisista. Tämän jälkeen se alkoi sitten tehdä töitä hyvin. Tai no, olishan ollut vielä parannettavaa tehokkuudessa, mutta hyvin viime kertaan nähden. Nyt Luca teki töitä aika sitkeästi ja pysyi siellä metsässä. Oltiin tehty harhautuspolkuja, kun mun mielestä seuraa liikaa daminviejän jälkiä. Tänään veti jonkin verran vasen puoli ennen ojaa, koska sinne Luca palas aika monta kertaa vaikka dami oli löytynyt. Aika hyvin mun mielestä kattoi alueen, löysi sekä läheltä että kaukaa ja molemmin puolin. Viides löydetty dami oli oikealla lähellä oleva dami, ehkä oli jonkun kerran tallannut sitä, kun tuntui, että oli painunut lumeen. Se, mikä sinne jäi, oli se dami siellä keskellä risukkoa. Sitä en vaatinut tuomaan, koska muut oli jo ihan ok tulleet, ja oli jo se yksi tyhjänä tulo. Vein Lucan autoon, ja lähdin likkojen kanssa kävelemään metsään, jos vaikka Milla löytäisi damin. Kesti tosi kauan, ennen kuin dami löytyi, ja silloinkin mun avustuksella. Dami oli heitetty polulta sivuun, eikä ollut ihan polun vieressä. Mutta ehkä paikka tosiaan oli vaikea, Milla kun on yleensä ollut hyvä ja tehokas haussa, ja nyt ei löytänyt kovin äkkiä.

Seuraavalle kerralle muistettavaa, kun hakua treenataan: damit heitetään polulta vähän kauemmas, ei jätetä polun viereen. Ja vois taas käyttää niitä puiden oksiakin avuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti